9 Απρ 2009

Καλές διακοπές ..και επιστρέφουμε δριμύτεροι!!

Χτες πραγματοποιήθηκε η μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο υπουργείο παιδείας στην Αθήνα και στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη. Οι κινήσεις αυτές είναι οι πρώτες συντονισμένες κινήσεις που γίνονται πανελλαδικά από ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.

Τα πράγματα ήταν δύσκολα, καθώς πολύ χρειάστηκε να αλλάξουν τις δουλειές τους, να αργήσουν ή δεν ήταν εφικτό να έρθουν τελικά στη διαμαρτυρία. Για τη Θεσσαλονίκη, μιλώντας, που έχουμε καλύτερη ενημέρωση, βρέθηκαν πάνω από 30 συνάδελφοι-ωρομίσθιοι και επιπλέον αρκετοί συνδικαλιστές (δάσκαλοι και καθηγητές) που συμπαραστάθηκαν στην προσπάθειά μας. Αναρτήθηκε πανό με σύνθημα "Κατάργηση της ωρομισθίας - καταβολή των δεδουλευμένων - μαζικοί διορισμοί". Η αστυνομία για άγνωστο λόγο έκανε την εμφάνισή της, αλλά μετά από παραινέσεις αποχώρησε από το χώρο έξω από το κτίριο των διευθύνσεων. Τέλος να πούμε ότι ήταν η πρώτη δράση της "Πρωτοβουλίας Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών αβθμιας - βθμιας" και παρά ότι οργανώθηκε σε 2 μέρες και ήταν σε μια δύσκολη ώρα για τους συναδέλφους, μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια επιτυχής ενέργεια.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 26 ΑΠΡΙΛΗ (Κυριακή του Θωμά)
Ακολουθεί και το Δελτίο Τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 8 Απρίλη 2009 πραγματοποιήσαμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης. Η κίνηση ήταν υλοποίηση της απόφασης της ανοιχτής συνέλευσης ωρομισθίων εκπαιδευτικών που πάρθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή την περασμένη Κυριακή.
Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί απαίτησαν απαντήσεις για τα προβλήματά τους που αγγίζουν το όριο της προσπάθειας για επιβίωση. Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κωνσταντινίδης δεν έδωσε απαντήσεις στα περισσότερα ζητήματα δηλώνοντας αναρμόδιος. Ωστόσο, δεσμεύτηκε για γραπτές απαντήσεις σε όλα όσα τέθηκαν, αλλά και ειδικότερα σε όσα άπτονται των δικών του αρμοδιοτήτων. Ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κυρίζογλου απουσίαζε, ενώ ο προϊστάμενος γραφείου κ. Μαρκόπουλος που τον αναπλήρωνε συμμερίστηκε τα δίκαια αιτήματά μας, αλλά …δεν μπορεί να κάνει τίποτα
Ο αγώνας μας θα συνεχισθεί αμείωτος και θα εντείνεται. Με κάθε μας κίνηση, και με τη συμπαράσταση όλων των συναδέλφων μας, στοχεύουμε να αλλάξουμε όλες τις αντιεκπαιδευτικές και αντιεργατικές πτυχές του καθεστώτος της ωρομισθίας, μέχρι και την τελική κατάργησή της

Πρωτοβουλία Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών α/βθμιας, β/θμιας εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: