30 Απρ 2009

Δελτίο Τύπου της Ανοιχτής Συνέλευσης Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών 28/04/09

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη προσέλευση, ανοιχτή συνέλευση Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών και με συμμετοχή εκπροσώπων των συλλόγων «Αθηνά», «Αριστοτέλης», «Αʼ Αθήνας», «Παρθενώνας», «Κ.Σωτηρίου», «Δ. Γληνός», «Πρόοδος» «Δελμούζος», «Αιγάλεω» και «Χαϊδαρίου» . Έγινε ενημέρωση από προηγούμενες κινητοποιήσεις του Συντονιστικού Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, καθώς και συζήτηση γύρω από τα τρέχοντα ζητήματα που προκύπτουν. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προσπάθεια από πλευράς του ΥΠΕΠΘ να διασπάσει τον κόσμο της ωρομισθίας με την πρόσφατη διάταξη σχετικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ωρομίσθιων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τις σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ).

Με δεδομένη τη συνέχιση της αδιαφορίας και της υποκρισίας, από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας, σε σχέση με τα ζητήματα που επανειλημμένως έχει θέσει μέσα από μια σειρά δράσεων το Συντονιστικό Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, αποφασίστηκαν στη σημερινή συνέλευση τα εξής:

-> Διακίνηση πανελλαδικού ψηφίσματος των Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, το οποίο θα υπογράφεται από ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, συλλόγους και σωματεία, καθώς και αφίσας, που θα αναρτηθεί στα σχολεία.
-> Διανομή επιστολής ενημέρωσης προς τους γονείς σχετικά με το ζήτημα της ωρομισθίας στην εκπαίδευση.
-> Διεύρυνση του δικτύου και προσπάθεια δημιουργίας τοπικών επιτροπών αγώνα ωρομισθίων ανά σύλλογο – περιοχή, επέκταση του ηλεκτρονικού δικτύου επικοινωνίας και δημιουργία ιστότοπου http://www.oromisthioi.gr/
-> Δημιουργία ταμείου για την κάλυψη των δράσεων του Συντονιστικού.
-> Αίτηση για οικονομική ενίσχυση από τους συλλόγους εκπαιδευτικών, της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, καθώς και λοιπούς σχετιζόμενους με τις κινητοποιήσεις μας συλλόγους και σωματεία, στα οποία θα κοινοποιηθεί το ψήφισμα.
-> Διακίνηση ανακοίνωσης – καταγγελίας για την εισήγηση του Προεδρείου της ΔΟΕ, ενόψει της 78ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ, σύμφωνα με την οποία η ΔΟΕ ζητά «την ανάληψη από δασκάλους της διδασκαλίας των αντικειμένων για τα οποία δε χρειάζονται ειδικότητες και τα οποία κατέχουν οι ίδιοι οι μόνιμοι (π.χ. πληροφορική, θέατρο, χορός, εικαστικά, κλπ)»!!!
-> Παρέμβαση και ομιλία στην 78η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 21-24 Ιουνίου 2009 στην Αθήνα.
-> Παρέμβαση στις συνελεύσεις και εκλογές των Συλλόγων Δασκάλων και Καθηγητών.

Κινητοποιήσεις
-> Μαζική συμμετοχή στη πανελλαδική – πανεργατική απεργία της 1ης Μαΐου και συγκέντρωση στις 11:00 στο Μουσείο.
->Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (Νίκης 5-7, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα) στις 14 Μαΐου, στις 10πμ, στα πλαίσια της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, σε συντονισμό και με άλλους ελαστικά εργαζόμενους σε άλλους χώρους (ΠΕΑΕ, ΥπΠο, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΕΚΟΠ, ΕΛΤΑ κ.α.).
-> Νέα ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 17 Μαΐου, 17:00, στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα) με κεντρικό θέμα την οργάνωση μιας μεγάλης κινητοποίησης μεταξύ 21 και 23 Μαϊου.

Συντονιστικό Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:
http://www.gopetition.com/online/27331.html