5 Απρ 2009

Δελτίου Τύπου Συντονιστικού Αθήνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 3-04-09

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας του Συντονιστικού Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών και εκπροσώπων Συλλόγων Αττικής στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας.
Στη συνάντηση που ακολούθησε με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης τέθηκε εξ αρχής η θέση μας για κατάργηση του αίσχους της ωρομισθίας και η απαίτηση για σταθερή και μόνιμη εργασία και τέθηκαν ως αδιαπραγμάτευτα τα εξής άμεσα ζητήματα:
- Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων-πληρωμή την πρώτη κάθε μήνα από εδώ και στο εξής (σημειώνουμε εδώ ότι η «δέσμευση» του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής ότι στις 2 Απριλίου θα έχουν κατατεθεί σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Αττικής τα δεδουλευμένα μας μέχρι και τον Φλεβάρη, ήταν για άλλη μια φορά εμπαιγμός!)
-Τα κενά στην εκπαίδευση να καλύπτονται από θέσεις αναπληρωτών κι όχι να "σπάνε" σε 2-3 θέσεις ωρομισθίων
- Οι ωρομίσθιοι αμείβονται αποκλειστικά με ωριαία αποζημίωση για τη διδακτική ώρα που έχουν υπογράψει. Κάθε άλλο έργο (σίτιση, εφημερίες) που καλούνται να προσφέρουν πέραν αυτών των διδακτικών ωρών πρέπει να αμείβεται βάσει και των σχετικών διατάξεων. Επίσης να αποζημιώνονται για τα κενά που υποχρεούνται να παραμένουν στο σχολείο ανάμεσα στις ώρες διδασκαλίας και τις μετακινήσεις από σχολείο σε σχολείο.
-Να απαλειφθεί από τη σύμβαση το σημείο περί μονομερούς μείωσης ωρών εργασίας από την πλευρά του εργοδότη κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
-Να απαλειφθεί από τη σύμβαση το σημείο περί μη δικαιώματος των ωρομισθίων να εργάζονται σε Φροντιστήρια.
Η Διευθύντρια εκπαίδευσης δήλωσε αναρμόδια για το θέμα των πληρωμών, δεσμεύτηκε όμως ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα σταλεί εγκύκλιος που θα διευκρινίζει την εξαίρεση των ωρομισθίων από τις εφημερίες και τη σίτιση. Με εξαίρεση το θέμα των πληρωμών, για τα υπόλοιπα ζητήματα υποστήριξε πως δε γνώριζε για τα προβλήματα που υπάρχουν και δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί τα αιτήματα προς τα πάνω.
Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε. Α΄ Αθήνας, συμμετείχαμε στο συλλαλητήριο της πανελλαδικής-πανεργατικής 24ωρης απεργίας με μαζικό μπλοκ και πανό του Συντονιστικού Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά ενάντια στο αίσχος της ωρομισθίας και στον εμπαιγμό των ωρομισθίων! Καλούνται όλοι οι συναδέλφοι να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά στις ήδη προγραμματισμένες δράσεις:

• Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΠΘ, την Τετάρτη 8/4, στις 10πμ, (στάση Μετρό Νερατζιώτισσα 9.30πμ).

• Νέα Ανοιχτή Συνέλευση Ωρομισθίων, την Κυριακή 26/4, στις 5μμ, στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α , Σύνταγμα)

Πρωτοβουλία για δίκτυο επικοινωνίας των ωρομισθίων:
Κολοτούρου Ευγενία, 6974431517 carmen@mail.gr
Κουράκης Νίκος 6932594899 kourakisnikos@gmail.com
Κατσούλας Στάθης 6972411061 statkats@gmail.com
Γιαννακίδης Στάθης 6977738890 gr_ stathis@hotmail.com
Λάγιος Πολυχρόνης 6944798016 xlagios@hotmail.com
Μάστορη Γαρυφαλλιά 6936371092 gmastori@yahoo.gr
Πιπής Δημήτριος 6946239663
Σερβετάς Γιώργος 6972282956 greathbum@gmail.com
Κυπρίδου Χριστίνα 6974901134 christinakyp@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: