26 Φεβ 2010

Δεν καταδέχεται να ακούσει τη φωνή των ωρομισθίων η υπουργός...

Δυναμική παρέμβαση από μέλη του συντονιστικού και της πεαε σε ημερίδα για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων με το τέλος της ομιλίας της υπουργού Παιδείας.

"Δελτίο Τύπου για την παρέμβασή μας σε ημερίδα του Υπουργείου Παιδείας

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010, μέλη του Συντονιστικού Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών παρευρεθήκαμε και παρεμβήκαμε σε ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας σε αίθουσα του Υπουργείου με θέμα το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων. Παρόντες στην ημερίδα ήταν η Υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου και οι Υφυπουργοί κα Χριστοφιλοπούλου και κ. Πανάρετος. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε πρόσκληση, αλλά σκεφτήκαμε ότι ήταν ο μόνος τρόπος να συναντήσουμε την κα Διαμαντοπούλου και να της θέσουμε τα (γνωστά) προβλήματά μας. Πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της δεν έχει βρει ούτε δέκα λεπτά να συναντηθεί μαζί μας. Το γραφείο της κυρίας Διαμαντοπούλου προβάλλει διαρκώς δικαιολογίες… «η κυρία υπουργός δεν έχει χρόνο», «είναι απασχολημένη αυτές τις μέρες», «συναντηθείτε αν θέλετε με κάποιο γραμματέα» κλπ. Δικαιολογίες που δεν ευσταθούν σε καμία περίπτωση, αλλά αποτελούν ξεκάθαρη πολιτική επιλογή. Η Υπουργός προτιμά να συνδιαλέγεται με εταιρίες, με βιομήχανους, με τους παραγωγικούς φορείς, αλλά επιμένει να μη συναντά τους εκπροσώπους χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών.

Η κα Διαμαντοπούλου ξεκίνησε λέγοντας τα γνωστά και φιλοσοφώντας για μια καλύτερη παιδεία. Τελείωσε την ομιλία της για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων λέγοντας προκλητικά και επί λέξη ότι για να γίνει εξίσωση των μισθών με την Ευρώπη πρέπει πρώτα να γίνει εξίσωση των προσόντων, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς στο κομμάτι που μας αφορά ότι είμαστε απλήρωτοι, ανασφάλιστοι και αδιόριστοι επειδή δεν έχουμε τα προσόντα!!! Αφού τελείωσε την ομιλία της, πήραμε το λόγο με σκοπό να θέσουμε τα ζητήματά μας. Ήταν η πρώτη ευκαιρία που μας δόθηκε 5 μήνες μετά να μας ακούσει. Αμέσως, όμως, αποχώρησε από τη αίθουσα αναφερόμενη σε μικροσυντεχνιακά συμφέροντα και αποδεικνύοντας πώς πραγματικά εννοεί το διάλογο και τη διαβούλευση. ..Διάλογος και διαβούλευση χωρίς εμάς, για εμάς.

Στην αίθουσα παρέμειναν οι δύο Υφυπουργοί, δημοσιογράφοι, στελέχη εκπαίδευσης, γραμματείς και σύμβουλοι του Υπουργείου (πολλοί εκ των οποίων παίρνουν μισθό σε δυο μέρες, όσα παίρνουν οι εκπαιδευτικοί σε ένα χρόνο). Συνεχίσαμε την παρέμβασή μας σχετικά με την περικοπή των διορισμών (μονίμων και αναπληρωτών) στο 50% για την επόμενη σχολική χρονιά, τα σχέδια του Υπουργείου για τις αλλαγές στο σύστημα πρόσληψης, τις (μη) πληρωμές των ωρομισθίων, τις απολύσεις πάνω από 35 ωρομίσθιων μέσα σε δύο μόλις μήνες. Κάναμε ερωτήσεις αναφορικά με τις πληρωμές, τα «προσόντα» για διορισμό, απάντηση, όμως, δεν πήραμε καμία ούτε από τους υφυπουργούς ούτε από κάποιον άλλο. Και πώς να απαντήσουν άλλωστε, όταν προεκλογικά μιλούσαν για κατάργηση της ωρομισθίας και για μαζικούς διορισμούς…

Μετά την επιτυχημένη αυτή παρέμβαση εξακολουθούμε να ζητάμε απαντήσεις, αυτές που δε δόθηκαν. Ζητάμε τη δημόσια τοποθέτηση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να φωνάζουμε:

Όχι στην παιδεία των περικοπών – Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών

Μισή δουλειά, μισή ζωή – Η ωρομισθία να καταργηθεί


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ"

http://www.oromisthioi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: