20 Μαΐ 2009

Παράσταση Διαμαρτυρίας σε εγκαίνια δημοτικού σχολείου

Τη Δευτέρα 18 Μάη στα εγκαίνια δημοτικού σχολείου των Αμπελοκήπων παραβρέθηκε ομάδα 15 περίπου ωρομισθίων εκπαιδευτικών και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βγήκε το πανό το οποίο ανέγραφε επάνω: "Κατάργηση της ωρομισθίας - μαζικοί διορισμοί - όχι στην ελαστική εργασία".

Ακούστηκαν τα συνθήματα: "Με την ωρομισθία δεν χτίζονται σχολεία, οι μαθητές αξίζουν καλύτερη παιδεία", "η ωρομισθία είναι κοροϊδία, μερική ασφάλιση, απλήρωτη εργασία". Ταυτόχρονα μοιράστηκε το γράμμα στους γονείς που βρίσκονταν στο χώρο και δημιουργήθηκε αναστάτωση από τους μαθητές και από το δήμαρχο που πήγε να εκφωνήσει το λόγο.. κι έμεινε σαστισμένος (ενώ μίλησε για μεμψίμοιρους.. και κακόμοιρους).

Στη συνέχεια οι ωρομίσθιοι παρέμειναν σιωπηλοί κρατώντας το πανό μέχρι το τέλος των ομιλιών αναρτημένο (μίλησαν ο υπουργός μακεδονίας θράκης, περιφερειάρχης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης). Στη συνέχεια υπήρχε μπουφές για τους καλεσμένους, όπου και η φωτογραφία με τις συναδέλφισες να φοράνε ταμπελάκια όπως "είμαι ωρομίσθιος. Παίρνω 350 € το μήνα. Ήρθα να φάω..." και κρατώντας άδεια τενεκεδάκια φωτογραφήθηκαν μπροστά από το μπουφέ των επισήμων.. στους οποίους δεν άρεσε και τόσο αυτό. Σε αντίθεση με τους γονείς που διάβασαν με προσοχή το κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια: