9 Ιαν 2010

Το 2009 έφυγε, το 2010 ήρθε …θα είναι το 10 το καλό;

Μια χρονιά εργασιακής ανασφάλειας και αβεβαιότητας πέρασε αναμένοντας τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για μια θέση στον ήλιο, μετρώντας τα μόρια σαν ψίχουλα ευελπιστώντας σε μια θέση αναπληρωτή, παρακολουθώντας το όνομά μας που ανεβοκατέβαινε σαν ασανσέρ στους πίνακες ωρομισθίων, περιμένοντας πότε κι αν θα πληρωθούμε τις ώρες που δουλέψαμε, ακούγοντας προεκλογικές δεσμεύσεις και μετεκλογικές κοροϊδίες, βλέποντας το δημόσιο σχολείο να μαραζώνει και τους εαυτούς για άλλη μια φορά στην ανεργία.

Η καινούρια χρονιά ήρθε. Και η ευχή για χρόνια πολλά και καλά έχει παραφραστεί σε χρόνια πολλά και με δουλειά. Γιατί κάποιοι φρόντισαν λίγες μέρες πριν να μας δείξουν πόσο κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι το 2010. Η αναίτια και προκλητική απόλυση των συναδέλφων ωρομισθίων, ο διαγωνισμός που προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας για τον ιδιώτη που θα αναλάβει να συντάξει το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο δημόσιο σχολείο και τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών, το τέλος της υποτιθέμενης διαβούλευσης και η έναρξη νέας, η συνέχεια των θολών, αποπροσανατολιστικών, αλλά και επικίνδυνων δηλώσεων από πλευράς Υπουργείου δείχνουν ότι το 2010 θα είναι μια χρονιά στην οποία η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται να απαντήσει δυναμικά και να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν.

Κι αν η κα Διαμαντοπούλου προεκλογικά έταζε κατάργηση της ωρομισθίας, αύξηση των αποδοχών, αύξηση των μόνιμων διορισμών, αναβάθμιση των ολοήμερων σχολείων και των αντισταθμιστικών προγραμμάτων της ενισχυτικής και πρόσθετης διδασκαλίας, όλα αυτά δεν ήταν παρά κούφια λόγια. Γιατί η πραγματικότητα άλλα δείχνει και αυτά που φαίνεται να ετοιμάζει το επιτελείο του Υπουργείου είναι ακόμα χειρότερα. Απαξίωση της προϋπηρεσίας, καθολική εφαρμογή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ως φίλτρο απόρριψής, ως «κρισάρα» όπως η ίδια δήλωσε, 3ετή δοκιμασία, πάγωμα σε μισθούς, συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων είναι μάλλον τα ορεκτικά….

Ταυτόχρονα, όμως, η χρονιά που πέρασε ήταν μια χρονιά κινητοποιήσεων, μια χρονιά που βρήκε χιλιάδες αδιόριστους, ωρομίσθιους και αναπληρωτές συναδέλφους ανά την Ελλάδα στο δρόμο. Απεργιακές κινητοποιήσεις, πορείες, μικρές και μεγάλες μάχες μέσα και έξω από τα σχολεία έδειξαν ότι ο κόσμος του σχολείου δε μασάει κουτόχορτο.

Απέναντι στην επίθεση του Υπουργείου Παιδείας δεν κρατάμε στάση αναμονής. Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος. Το επόμενο χρονικό διάστημα ενώνουμε τις φωνές μας, προχωράμε δυναμικά.

Όλοι και όλες στη συνέλευση αδιόριστων, ωρομίσθιων και αναπληρωτών,
την Κυριακή 10/1, 6μ.μ., στα Γραφεία της ΟΛΜΕ,(Ερμού και Κορνάρου, Σύνταγμα) για να αποφασίσουμε συλλογικά τη στάση μας το επόμενο χρονικό διάστημα με πορεία 23/1 στο κέντρο της Αθήνας και απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο Αη Βασίλης δεν υπάρχει. Τα δώρα να τα πάρουμε μόνοι μας!


"ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: