23 Αυγ 2009

Ραντεβού στη Δεθ!!!

Σάββατο 5 Σεπτέμβρη ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων και από όλες τις περιοχές της χώρας να ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ :

> για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ !

> και μέχρι την οριστική της κατάργηση:
.. διπλασιασμός της ωριαίας αποζημίωσης
.. καταβολή των δεδουλευμένων απαρέγκλιτα κάθε μήνα
.. πρόσληψη όλων από την αρχή της χρονιάς
.. πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΒΘΜΙΑς, ΒΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ" ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/09 ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ολύμπου με Αριστοτέλους)

Καλούμε τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα να έρθουν για να συναποφασίσουμε το πως μπορούμε να κινηθούμε δυναμικότερα και αποτελεσματικότερα τη νέα σχολική χρονιά και να συμμετέχουμε όλοι μαζί στην πορεία του Σαββάτου με δικό μας ξεχωριστό μπλοκ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/9 ΣΤΙΣ 5:30μμ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Καλύπτουμε πάγιες ανάγκες, αλλά εργαζόμαστε με την ώρα!
Εργαζόμαστε διδάσκοντας τα παιδιά μας, αλλά αμειβόμαστε με χρήματα λιγότερα από το ταμείο ανεργίας!
Πολλοί δεν δικαιούνται ασφάλισης, οι περισσότεροι δεν καταφέρνουν ούτε το επίδομα ανεργίας να πάρουν!
Παρόλο που η αμοιβή μας κυμαίνεται από 200-400€/ μήνα κατά μέσο όρο μας απαγορεύεται η εργασία σε φροντιστήρια και ωδεία!
Άλλοι πηγαινοερχόμαστε εκατοντάδες χιλιόμετρα κάθε μέρα και τελικά όλα (τα πενιχρά) εισοδήματά μας πηγαίνουν στα έξοδα μετακίνησης!
Δεν αμειβόμαστε στις αργίες!
Μισά δικαιώματα σε άδειες εγκυμοσύνης, αναρρωτικές κ.α.

Οι θέσεις ωρομισθίων συνεχώς αυξάνονται και οι διορισμοί όλο και μειώνονται!
Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η απόφαση για κατάργηση όλων των επιδομάτων στους νεοδιόριστους από το νέο έτος!
Αυτό είναι το μέλλον μας???

ΩΣ ΕΔΩ!!
ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/9 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/9 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«.. καταβολή των δεδουλευμένων απαρέγκλιτα κάθε μήνα»

Είμαι καταχωριστής της Β Ξένης Γλώσσας (και ωρομίσθιος) και σας πληροφορώ ότι τουλάχιστον για το πρόγραμμά μας (Γαλλικά - Γερμανικά Α'θμιας) ισχύουν τα εξής σχετικά:

1. Η καταχώριση των παρουσιών είναι χρονοβόρα διαδικασία και γίνεται μόνο αφού οι διευθυντές των σχολείων αποστείλλουν τα παρουσιολόγια (υπάρχουν συνεχώς καθυστερήσεις και λάθη)
2. Η επεξεργασία [οριστικοποίηση] της μισθοδοτικής κατάστασης βάσει της οποίας έρχονται τα χρήματα τελειώνει μόνο όταν έχουν παραληφθεί όλα τα παρουσιολόγια για όλους τους εκπαιδευτικούς από όλα τα σχολεία. Εν ολίγοις, ένα λάθος ή μια καθυστέρηση αρκεί για να παγώσει η διαδικασία για όλους.
3. Οι διευθύνσεις πρέπει να διευθετήσουν κάθε χρόνο νέες απαιτήσεις από το υπουργείο σε σχέση με την κατάθεση των χρημάτων στους λογαριασμούς. Πχ μας υποχρεώνουν να χρησιμοποιούμε την Εθνική όπου οι ουρές είναι ατελείωτες και πρέπει να πληρώνουμε προμήθεια για κάθε πληρωμή, κάθε μήνα, κάθε ωρομισθίου - ποιος τα πληρώνει αυτά; Εμείς οι ωρομίσθιοι βέβαια.
4. Οι διευθύνσεις πρέπει να υποβάλλουν ΑΠΔ αλλά επειδή ήδη έχουν υπάρξει καθυστερήσεις είναι στα δικαστήρια για την άρση προστίμων που επιβλήθηκαν για καθυστερημένη υποβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ. Οποιοδήποτε λάθος σε ΑΠΔ εμφανίζεται μετά από 6 μήνες και είναι πολύ δύσκολο να διορθωθεί από το ΙΚΑ καθώς απαιτείται ραντεβού με ελεγκτή!
5. Άδειες: συνάδελφοι που παίρνουν άδειες, ειδικά όταν παίρνουν μετά επίδομα από τον ΟΑΕΔ (κύησης πχ) πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να ακολουθούν ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ τις οδηγίες ΙΚΑ/ΟΑΕΔ/Διεύθυνσης. Αν γίνει έστω και το παραμικρό λάθος, το όλο θέμα μεταμορφώνεται σε έναν πραγματικός γραφειοκρατικό εφιάλτη όπου γίνονται οι καταχωριστές μπαλλάκια μεταξύ ΙΚΑ - ΟΑΕΔ - Ωρομίσθιου - Διεύθυνσης Εκπαίδευσης - Διεύθυνσης Διαχείρισης Έργου (ΥΠΕΠΘ).
6. Ο μισθός του καταχωριστή είναι περίπου 400 ευρώ το χρόνο με σύμβαση έργου. (Κάπου 1 ευρώ ανά καταχώριση ανά μισθοδοτική κατάσταση, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα)

Οπότε καλή η διαμαρτυρία αλλά ας κάνουμε κι εμείς κάτι.

Ο κάθε συνάδελφος να παίρνει ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ τη σωστή συμπλήρωση του παρουσιολογίου και να ελέγχει τον διευθυντή ότι το έστειλε εγκαίρως στην διεύθυνση. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΙΔΙΩΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ. ΜΗΝ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΤΕ.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι συνάδελφοι πώς πληρώνονται (κρατήσεις, θέματα ΙΚΑ, άδειες) και ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ τους και οι ίδιοι σε ένα ημερολόγιο.

Επίσης, ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, όποτε σας τα ζητά ή διεύθυνση εκπαίδευσης. Απογοητευτικά μεγάλος αριθμός συναδέλφων, είτε επειδή δεν έχουν την ίδια οικονομική πίεση με άλλους είτε επειδή κάνουν 5 δουλειές ταυτόχρονα δεν παραδίδουν τα απαραίτητα χαρτιά έγκαιρα, με αποτέλεσμα να καθυστερούν όλους τους υπόλοιπους.

Τέλος, καλό είναι να εγκαταλειφθούν τα «κόλπα», όπως για παράδειγμα:
1. ωρομίσθιοι που προσπαθούν να πάρουν ώρες από ημέρες τοπικών αργιών (ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ)
2. ωρομίσθιοι που τοποθετούν παρουσίες σε μέρες διαφορετικές του υποβληθέντος ωρολογίου προγράμματος για να πάρουν τις ώρες αν πέφτουν σε αργία (πχ. ωρομίσθιος με 2 ώρες την εβδομάδα κάθε τρίτη, την εβδομάδα που η τρίτη είναι 28 οκτωβρίου μετακινεί τις ώρες τους στην Τετάρτη, χωρίς να έχει παρουσιαστεί στο σχολέιο). Αυτές οι παρουσίες ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΓΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ. Ο διευθυντής του σχολείου δεν αποφασίζει αν πληρώνεστε ή οχι.
3. Μερικοί παίρνουν πολλαπλές άδειες λίγων ημερών ώστε να δημιουργήσουν ένα μεγάλο συμπαγές κενό και να φύγουν, για οποιονδήποτε λόγο. Όσο πιο πολλές οι άδειες, τόσο πιο μεγάλος ο διοικητικός φόρτος και η πιθανότητα να γίνει μπέρδεμα με το ΙΚΑ (το κάθε γραφείο ΙΚΑ ζητά διαφορετικά πράγματα στις ίδιες καταστάσεις οπότε μπορεί μετά να τρέχετε).