20 Σεπ 2009

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/09/09 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ 2 ΔΑΣΚΑΛΟΙ "ΚΡΑΤΟΥΝ" 100 ΠΑΙΔΙΑ.. ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΕΝΩ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗ ΒΘΜΙΑ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 2-3 ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ 1 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ!

•στη Θεσσαλονίκη:
Περιφερειακή Διεύθυνση Α'βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
(Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 65, Κτίριο "ZEDA" απέναντι απ' τη βιαμυλ) την Τέταρτη 23/09/09, στις 9:30 πμ,
•στην ΑΘΗΝΑ:
Διεύθυνση Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Α'Αθήνας (Κηφισίας 16, στο ύψος Κηφισίας & Αλεξάνδρας) την Τέταρτη 23/09/09, στις 10:00 πμ,

με βασικά αιτήματα:
-> ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
-> όχι στο σπάσιμο των οργανικών θέσεων σε 2-3 θέσεις ωρομισθίων
-> διπλασιασμός του ωρομισθίου
-> άμεση και μηνιαία καταβολή των δεδουλευμένων
-> κατάργηση του ασυμβίβαστου για εργασία σε φροντιστήρια - ωδεία

Ακολουθεί το κείμενο το οποίο εστάλη σε υπεπθ, μμε, δοε, ολμε κ.α.:

"Η έναρξη της σχολικής χρονιάς μας βρίσκει αντιμέτωπους ακόμη μια φορά με την ίδια απαράδεκτη πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Ολόκληροι τομείς της εκπαίδευσης (ολοήμερα δημοτικά, πρόσθετη διδακτική στήριξη, δεύτερη ξένη γλώσσα κ.τ.λ) θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν με ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς. Αυτό μεταφράζεται σε σχολεία με κακοπληρωμένους εκπαιδευτικούς, σε σχολεία που υπολειτουργούν.
Ο προϋπολογισμός για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών τα τελευταία χρόνια έχει τριπλασιαστεί. Το υπουργείο παρόλο που έχει εξαγγείλει για φέτος την πρόσληψη περίπου 15000 ωρομισθίων (εργαζόμενους δηλαδή των 350€ το μήνα κατά μέσο όρο) ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ: την έγκαιρη πρόσληψη τους από την αρχή της χρονιάς. Γεγονός που δεν θα αντισταθμίσει την απαράδεκτη επιλογή της λειτουργίας των σχολείων με επισφαλείς και υποαμειβόμενους εκπαιδευτικούς, ωστόσο κάνει τουλάχιστον εφικτή την υποτυπώδη λειτουργία τους!
Τα κενά στα σχολεία είναι γνωστά στο υπουργείο από τον περασμένο Ιούνιο. Η αστεία τοποθέτηση του υπουργείου (κατά καιρούς στα μμε) πως δεν είναι γνωστός ο αριθμός των απαιτούμενων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών δεν πείθει κανέναν. Γνωστό στο υπουργείο είναι, επίσης, η εξευτελιστική ωριαία αποζημίωση των 10 ευρώ (μεικτά) που καθυστερεί να καταβληθεί μάλιστα από 3 μήνες έως και πάνω από χρόνο. Για όλα αυτά το υπεπθ και τα κόμματα σιωπούν και εύχονται υποκριτικά σε όλους καλή σχολική χρονιά !!!

- Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του μεσαιωνικού αυτού εργασιακού καθεστώτος. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ
- Όσο όμως οι ανάγκες στα σχολεία καλύπτονται από ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
η πρόσληψη των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών να γίνει ΑΜΕΣΑ με την έναρξη της σχολικής χρόνιας.« Συντονιστικό ωρομίσθιων εκπαιδευτικών»
« Πρωτοβουλία ωρομίσθιων εκπαιδευτικών αβθμιας, βθμιας»
Εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων
"

2 σχόλια:

neoinileias είπε...

Η κινητοποίηση που κάνετε πρέπει να έχει μοναδικό αίτημα την κατάργηση της ωρομισθίας όχι την πρόσληψη ωρομισθίων.

Με τη στάση σας δίνεται δικαίωμα να πραγματοποιηθούν μαζικές προσλήψεις ωρομισθίων.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ Πρωτεργάτες ΑΥΤΗΣ ΤΗS ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Με ευγένεια, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ (βλ. Γ. Μπαμπινιώτης -ΤΟ ΒΗΜΑ, 3 Οκτωβρίου 2004) ΚΑΙ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ.Προσθέστε και αυτά στα αιτήματα σας,μιας και εκφράζουν πολλούς από εμάς. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ