16 Σεπ 2009

Δελτίο Τύπου της Ανοιχτής Συνέλευσης του Συντονιστικού Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών

Στις 13/09/09 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Κορνάρου 2 & Ερμού, Σύνταγμα) ανοιχτή συνέλευση του Συντονιστικού των Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών, η πρώτη για τη νέα σχολική χρονιά, με σκοπό να οριστεί εκ νέου η δράση και παρέμβαση του Συντονιστικού στην σκληρή εκπαιδευτική και εργασιακή πραγματικότητα που βιώνουν οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί. Παραβρέθηκαν ωρομίσθιοι από διάφορους κλάδους, παλιά και νέα μέλη.Στη συνέλευση συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

•Η δυναμική παρουσία των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στην πορεία που έγινε στα πλαίσια των εγκαινίων της ΔΕΘ, στη Θεσ/νίκη, με τη συμμετοχή της Πρωτοβουλίας Ωρομισθίων Θεσσαλονίκης και μελών του Συντονιστικού Ωρομισθίων Αθήνας.
•Η πρώτη παρέμβαση, για τη φετινή χρονιά, του Συντονιστικού στις Διευθύνσεις Β’βάθμιας Εκπάιδευσης Α' Αθήνας, Β' Αθήνας, Πειραιά και Ανατολ. Αττικής στα πλαίσια των αιτήσεων πρόσληψης για την ΠΔΣ(Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη) στο διάστημα 07/09-11/09, με διανομή υλικού κι ενημέρωση των συναδέλφων όσον αφορά στον απαράδεκτο τρόπο πρόσληψης στην ΠΔΣ- χωρίς την ύπαρξη πίνακα κατάταξης των αιτούμενων εκπαιδευτικών και με ασαφή κριτήρια.
•Η σημασία της πολιτικής απόφασης του συνεδρίου της ΟΛΜΕ για την νόμιμη εγγραφή των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στις τοπικές ΕΛΜΕ και η δυνατότητα που μας δίνει για δυναμικότερη διεκδίκηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
•Η ρύθμιση για τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ που αποκτούν τη δυνατότητα εισαγωγής στους πίνακες κατάταξης με αναγνωρισμένη προϋπηρεσία και η διαπίστωση ότι στον αγώνα μας δεν έχουν χώρο οι στείρες αντιπαραθέσεις με συναδέλφους που μόνο διάσπαση και αποδυνάμωση μπορούν να προκαλέσουν. Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι για να παλέψουμε ενάντια στην τακτική του "διαίρει και βασίλευε".
•Η άρνηση του ΔΣ της ΔΟΕ παραχώρησης της αίθουσας συνεδριάσεων της ΔΟΕ στο Συντονιστικό Ωρομισθίων αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη συλλογικότητα μέχρι τις βουλευτικές εκλογές και η καταγγελία της στάσης αυτής από πλευράς του Συντονιστικού.

Η συνέχεια διεκδίκησης και πίεσης, με τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, εκ μέρους του Συντονιστικού για την ανατροπή των απαράδεκτων εργασιακών συνθηκών που βιώνουμε, κρίθηκε απαραίτητη και έχοντας ως βασικό άξονα τα πάγια αιτήματα για κατάργηση της ωρομισθίας και για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών στα σχολεία, αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις:

•Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Α'Αθήνας (Κηφισίας 16, στο ύψος Κηφισίας & Αλεξάνδρας) την Τέταρτη 23/09/09, στις 10:00 πμ, σε συντονισμό με αντίστοιχη δράση της Πρωτοβουλίας Ωρομισθίων Θεσ/νίκης, με βασικά αιτήματα:
-> όχι στο σπάσιμο των οργανικών θέσεων σε 2-3 θέσεις ωρομισθίων
-> άμεση πρόσληψη στα σχολεία
-> διπλασιασμός του ωρομισθίου
-> άμεση και μηνιαία καταβολή των δεδουλευμένων
-> κατάργηση του ασυμβίβαστου για εργασία σε φροντιστήρια - ωδεία
Το Συντονιστικό Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών καλεί τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ καθώς και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση στις 23/09/09. Ο αγώνας ενάντια στην εισβολή των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην δημόσια εκπαίδευση δεν είναι υπόθεση μόνο των ωρομισθίων αλλά ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας και του εκπαιδευτικού κινήματος.

• Την κυκλοφορία αφίσας με την προβολή των παραπάνω αιτημάτων και παρέμβαση στα σχολεία μέσω των τοπικών εκπαιδευτικών συλλόγων για ενημέρωση των συναδέλφων ωρομισθίων αλλά και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας.
• Νέα συνέλευση του Συντονιστικού μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Συνάδελφοι, η διεύρυνση της λειτουργίας του Συντονιστικού θα συμβάλλει στη δυναμικότερη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας μέχρι την τελική νίκη στον αγώνα μας, μέχρι την κατάργηση της ωρομισθίας. Την περσινή χρονιά, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καταφέραμε να ενώσουμε τη φωνή μας και να αναδείξουμε το ζήτημα της ωρομισθίας. Αυτή τη χρονιά ας κάνουμε τη φωνή μας ακόμα πιο δυνατή!

Όλοι στις επάλξεις του αγώνα!
Όλοι στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ!


Κολοτούρου Ευγενία, 6974431517 veniak75@gmail.com
Κουράκης Νίκος 6932594899 kourakisnikos@gmail.com
Κατσούλας Στάθης 6972411061 statkats@gmail.com
Μάστορη Γαρυφαλλιά 6936371092 gmastori@yahoo.gr
Σερβετάς Γιώργος 6972282956 greathbum@gmail.com
Κυπρίδου Χριστίνα 6974901134 christinakyp@yahoo.gr
Σωτηρίου Ελένη 6944346740 eleni_sotiriou@yahoo.gr
Μπαρούτας Γιώργος 6978258546 gbarou@gmail.com
Γεροντέλη Τζέλα 6945837406 tzelager@yahoo.com
Γιαννακάκη Μαρία 6977910013 margian1gr@yahoo.gr
Λέλη Χαρά 6974701769 xarisl@hotmail.com
Μαρίνου Χρύσα 6972264010 chrmarinou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: